ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

εορτολόγιο

Από το Blogger.
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ   http://westsportnews.gr                                   
Δεν το περίμενε κανείς κι όμως πάει να γίνει. Η άνοδος της ομάδας του Ομήρου στην Δ’ Εθνική είναι πολύ πιθανή .Όχι γιατί έπιασε στην παρούσα φάση την πρώτη θέση της βαθμολογίας του  πρωταθλήματος αλλά  με βάση την εικόνα της ομάδας . Μετά από πολλά χρόνια βλέπουμε ωραίο ποδόσφαιρο σε συνδυασμό με καλά αποτελέσματα (που για τον γράφοντα δεν είναι αυτοσκοπός).Αν κάποιος τολμούσε μετά το τέλος της περσινής σεζόν  όπου η ομάδα σώθηκε στην κυριολεξία στο «τελευταίο λεπτό» , να μιλήσει για άνοδο ,το λιγότερο της «ποινής» για αυτόν θα ήταν η λοιδορία. Θα μου πείτε γιατί τα γράφω τώρα και όχι στην αρχή του πρωταθλήματος ,που η ομάδα έπαιζε το ίδιο καλά. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αυτές τις μέρες ανακαινίστηκε ένα μείζον θέμα για την ομάδα , το «γηπεδικό». Με επιστολή που απέστειλε η ΕΠΣΝΑ
(Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας) σε όλους τους Δήμους , ζητά την καταγραφή της κατάστασης των γηπεδικών εγκαταστάσεων αυτών. Μάλιστα τους παρέχει και ειδικό δελτίο καταγραφής. Καλή η κίνηση από πλευράς ΕΠΣΝΑ αλλά αποτελεί μόνο το πρώτο και ας ελπίσουμε όχι και το τελευταίο βήμα για την αναβάθμιση αυτών των εγκαταστάσεων. Ας έλθουμε όμως στα του οίκου μας. Η φυσική έδρα της ομάδας του Ομήρου είναι το Δημοτικό γήπεδο Νεοχωρίου. Το γήπεδο αυτό παραμένει στην ίδια κατάσταση τα τελευταία 35 και πάνω χρόνια. Μια κατάσταση που αποτελεί ντροπή για ένα Δήμο δέκα χιλιάδων και πλέον κατοίκων  εν έτει 2010.



Είναι λοιπόν κατανοητό ότι σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών ,προπονητών και παραγόντων στην προσπάθεια για το χτίσιμο μιας ομάδας με μέλλον. Σαν να μην έφτανε αυτό ,μία πιθανή άνοδος της ομάδας θα δημιουργούσε ένα επιπλέον πονοκέφαλο. Το ότι στην Δ Εθνική υποχρεούνται όλες οι ομάδες να αγωνίζονται σε γήπεδο με χλοοτάπητα.Aλλά ακόμα και στη Α1 κατηγορία ,στην οποία αγωνίζεται την φετινή περίοδο , η χρήση γηπέδου με χλοοτάπητα είναι υποχρεωτική.Οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν γι αυτό. Γιατί να το κάνουν τώρα ;Τώρα ,που από ότι φαίνεται ο Δήμος Οινιαδών θα συγχωνευτεί με το Δήμο Μεσολογγίου (Σχέδιο Καλικράτης) ;Δηλαδή με λίγα λόγια το κέντρο αποφάσεων του Δήμου απομακρύνεται από το Νεοχώρι. Γιατί λοιπόν να ενδιαφερθούν άλλοι για κάτι που δεν ενδιαφερθήκαμε εμείς τόσα χρόνια .Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ή τώρα ή ποτέ.Οφείλουν να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα όλοι οι υπεύθυνοι ,γιατί το οφείλουν στην τοπική κοινωνία πρώτα απ’ όλα .Όπως  οφείλουν  να σεβαστούν και την ιστορία ,το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας που τόσο υπερήφανους έχει κάνει όλους τους Νιοχωρίτες.


View My Stats

Search

Blog Archive

Powered By Blogger

Αναγνώστες