ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

εορτολόγιο

Από το Blogger.
Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008
Άκρως συναρπαστικό, όσον αφορά τη βαθμολογία είναι το φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο. Όσον αφορά την ποιότητα καλύτερα ας μην το κουβεντιάσουμε καθόλου. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο πρώτος με αυτόν που πέφτει να έχουν οκτώ βαθμούς διαφορά και εκεί συνωστίζονται δώδεκα ομάδες. Αυτές οι ομάδες με μία νίκη πάνε για πρωτάθλημα και με μία ήττα κοιτάνε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν καλές ομάδες οι οποίες να έχουν φτιαχτεί για πρωταθλητισμό. Υπάρχουν μέτριες ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο και η διαφορές μεταξύ τους είναι στο τι μέρα θα βρεθούν και όχι στην ποιότητα και τους τρόπους παιχνιδιού που να κάνει κάποια ομάδα να είναι καλύτερη από την άλλη. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να υπάρχουν πολλές βαθμολογικές απώλειες και να μην ξεχωρίζουν οι πρώτοι από τους τελευταίους.
Αυτό που τεχνικά μπορώ να κρίνω από όσα έχω δει σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ότι δυστυχώς δεν βλέπω ομάδες που να έχουν ένα δουλεμένο τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού, όσο και μια σωστή αμυντική ομαδική λειτουργία. Επιθετικά οι περισσότερες ομάδες, βάζουν ένα γρήγορο επιθετικό μπροστά και δύο γρήγορους από το πλάι και με μπαλιές από πίσω προσπαθούν να τους βρουν στην πλάτη της άμυνας, αν βέβαια φτάσει η μπαλιά εκεί. Αμυντικά, πολύ λίγη έως καθόλου ομαδική αμυντική λειτουργία, παρά μόνο τοποθετήσεις χωρίς προσανατολισμό.Τέλος είναι πολύ κακό που μια ομάδα αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα και ρίχνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα.
Αυτό πάντως που συμβαίνει οι μισοί και πάνω να είναι κοντά τόσο στην κορυφή όσο και στη γραμμή του υποβιβασμού κάνει το πρωτάθλημα ενδιαφέρον και συναρπαστικό.

View My Stats

Search

Blog Archive

Powered By Blogger

Αναγνώστες